Iedereen kan meedoen. Gezellig met het hele gezin op avontuur. En na of voor de tocht spelen in de nieuwste en grootste speeltuin van Assen, Speeltuin Kloosterveen. Opgeven kan via deze site. Kinderen tot en met 2 jaar zijn gratis.

Vanaf 2 jaar krijgt elk kind een pakje Capri-sun, een zakje Haribo Goudberen en een magische pen. Gezamenlijk als groep krijgen jullie een kaart met daarop de route. Als je de route goed loopt kom je langs alle plaaggeesten. Maar je moet wel goed opletten om er geen één te missen.

Als je een plaaggeest ziet schijn je op zijn buik met jouw magische pen. Er is dan een geheime code te zien. Noteer deze code op je antwoordformulier. Elke plaaggeest is 10 punten waard. Behalve als je een plaaggeest met rode ogen en een grote mond tegen komt, deze is 50 punten waard.

Als je de hele route hebt gelopen dan kom je weer uit bij Speeltuin Kloosterveen. Hier kun je alle codes inleveren in de spokengenerator. De spokengenerator leest de geheime codes. Met deze codes kan de spokengenerator zien waar de plaaggeesten zijn en kan ik ze altijd vinden en snel vangen.

Na opgave krijg je zsm een bevestiging. Daarna ontvang je een e-mail met daarin een betaalverzoek. Deze dient voor aanvang van de Speurtocht betaald te zijn.